Procedura de radiere a unui autovehicul ar trebui sa fie una foarte rapida, daca proprietarul are toate actele necesare si daca sunt urmati in mod corect toti pasii. Totusi, ea poate deveni problematica si laborioasa cand proprietarul este nevoit sa se plimbe de la o institutie la alta pentru a afla exact ce pasi trebuie sa parcurga. Tocmai de aceea am elaborat un ghid complet, care vine in ajutorul oricarei persoane interesate de radierea unui vehicul si care contine toate informatiile necesare pentru ca procedura sa se desfasoare rapid si fara impedimente.
In ce situatii poate solicita proprietarul radierea unei masini?
Exista mai multe situatii care pot determina proprietarul unui vehicul sa solicite radierea acestuia:
Radierea auto presupune 2 etape, radierea fiscala si radierea din circulatie. Prima in ordinea obligativitatii este radierea fiscala. Ulterior proprietarul, cu actele emise de autoritatea fiscala si cu restul dosarului, obtine si radierea din circulatie.
Pentru a radia un autoturism din punct de vedere fiscal, trebuie sa mergi la Directia Taxe si Impozite Locale. Acest pas trebuie parcurs si in cazul vanzarii autoturismului, astfel incat vechiul proprietar sa nu mai plateasca impozit pentru autovehiculul vandut.
La Directia Taxe si Impozite Locale, proprietarul (cel care doreste radierea fiscala) va completa declaratia pentru scoaterea din evidente a autovehiculului si cererea pentru eliberarea certificatului de atestare fiscala,
2 Comments
Condrea Corneliu
2 ani agoBuna ziua !!
Cum pot sa radiez un automobil care a fost mobilul unui accident auto in Maramureș eu fiind din Brasov și care a rămas acolo la o cunoștința distrus 50 % depozitat intr-o grădina !!
admin
2 ani agoSUNA TI VA ROG LA TEL 0734413463