Liber la numere rosii!

Odata cu intrarea in vigoare a actului normativ care abroga Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr.9/2013, care reglementa plata timbrului de mediu pentru autoturisme, s-a reglementat si eliberarea celui de-al doilea set de „numere rosii”, utilizate la inmatricularea provizorie.

Astfel, incepand cu 01 februarie 2017, posesorii de autovehicule care doresc sa scoata un al doilea rand de numere provizorii, o pot face, fara sa fie conditionati de plata timbrului de mediu. Acest al doilea set se poate elibera pe o perioada maxima de 60 de zile, in cazul in care a existat deja un prim set de numere rosii cu valabilitate 30 de zile.

De asemenea, daca pentru autovehiculul respectiv nu s-a eliberat inca niciun set de numere provizorii, primul set poate avea din start valabilitatea de 90 de zile,  conditia fiind ca asigurarea RCA sa aiba si ea valabilitate minim 90 de zile.

Reglementarea precizeaza faptul ca, in total, perioada de “numere rosii” nu are voie sa depaseasca 90 de zile!

Nota: * pentru autovehiculele radiate din parcul national si pentru care se doreste reinmatricularea in Romania, reglementarea se aplica doar daca  numerele rosii eliberate pentru ele au fost pe o perioada mai mica de 90 zile. Daca s-au eliberat 3 randuri de numere rosii, reglementarea nu se mai aplica.

Post Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *